nieuws
Vis treft Vark, lekker eten in Lauwersoog
12 October 2012
Op zondag 21 oktober 2012 maakt Patron-cuisinier Wim Spa van De Smaeck van Spa in Makkinga van de harder vis en het vlees van het Bonte Bentheimer landvarken heerlijke gerechten in vislokaal `t Ailand te Lauwersoog.
Terwijl Wim Spa kookt op vier Boretti Nerones, vertelt Barbara Rodenburg over de werkwijze van de Goede Vissers en de harder, een stevige vis met frisse smaak die op traditionele wijze in de Waddenzee wordt gevangen volgens de richtlijnen van Waddengoud. Sjef Meijman, kunstenaar en tevens bestuurslid van de Vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken, vertelt over het project Het Varkenshuis en het label Echt Bonte Bentheimer.
Tijd, plaats en kosten
Van 13:00 uur tot 16:30 uur kan iedereen terecht bij `t Ailand. De kosten voor de maaltijd bedragen € 25, exclusief drank. En geeft u zich voor vrijdag 19 oktober a.u.b. op bij `t Ailand (e-mail: tailand@goedevissers.nl), opdat er een beeld is van het aantal gasten.