Recept van Anda Schippers
Een eenvoudige en lekkere manier om harder klaar te maken, is door ’m gevuld met kruiden in aluminiumfolie te verpakken en dan in de oven te bakken. 1 harder is ruim voldoende voor 2 personen (van de restjes kun je de volgende dag nog een lekker hapje maken).
Benodigdheden:
-
1 harder
-
verse kruiden (zoals venkel, citroenmelisse, citroenkruid, dille, bieslook)
-
scheutje olijfolie
-
scheutje witte wijn
-
peper en zout
-
flink stuk aluminiumfolie
Bereidingswijze:
-
Leg de schoongemaakte harder op het aluminiumfolie. (De kop kan eraan blijven, maar als de vis erg groot is, past hij misschien niet in je braadslee, en dan moet ie eraf.)
-
Stop de verse kruiden in de buikholte van de vis. Het mag er best een beetje uithangen.
-
Giet wat olijfolie en een scheutje witte wijn over de vis.
-
Vouw het aluminiumfolie dicht, zodat de vis in een pakketje zit. Knijp de randen goed dicht.
-
Bak 25 à 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de vis) in een oven van 200 °C.
-
Bestrooi het visvlees op je bord met peper en zout en druppel er eventueel wat citroen- of limoensap over