Vissers met respect voor de zee

Vind uw Goede Visser !

Vissoorten

De visoogst is afhankelijk van het seizoen en de vangsten. Het assortiment bestaat onder andere uit verse Hollandse garnalen, harder, kabeljauw, spiering, strandkrabben, tong, wolhandkrab, zeebaars, oesters en de zeegroenten lamsoor en zeekraal. Klik op de foto om te lezen hoe zij leven in en rondom de zee.

  • garnalen

    Garnalen

    De smaak is een beetje zoetig en heel lekker. Een delicatesse.

  • Harder

    De visgrond bepaald de smaak door wat de vis eet.

  • Japanse oester (Waddenoester)

    De smaak is ziltig van de zee en zacht.

  • Bron: Nederlands Visbureau

    Kabeljauw

    Het vlees is zacht en sappig. Is los van structuur na bereiding.

  • Kokkels

    Het vlees van de kokkel is mager en zeer smaakvol.

  • Lamsoor

    Heeft een zilte, iets kruidige smaak. De wilde variant is mals en sappig.

  • Bron: Nederlands Visbureau

    Langoustines

    Hebben een heerlijk zoetige kreeftsmaak.

  • spiering

    Spiering

    Vaak gefrituurd en de kleintjes worden met kop en al gegeten.

  • Strandkrab

    Leent zich goed als basis voor soepen en sauzen.

  • Tong

    Is stevig en tegelijkertijd zacht en sappig. Gaar is de smaak romig.

  • Wolhandkrab

    Gestoomd komt de unieke smaak en geur het beste tot zijn recht.

  • Zeebaars

    De smaak is zoetig en mild. Stevig met een fijne structuur.